Shell Gadus S3 V220 C2 (stari naziv: Shell Albida Grease EP 2, Shell Retinax LX 2)
Shell Gadus S3 V220 C2 je višenamenska EP mast premijum kvaliteta, na bazi mineralnih ulja visokog indeksa viskoznosti i ugušćivača litijum kompleks sapuna. Odlikuje se odličnom oksidacionom stabilnošću, efikasno štiti od korozije i habanja. Posebno je pogodna za primenu na visokim temperaturama i pri velikim opterećenjima. Temperaturni opseg primene: -20°C do 140°C (kratkotrajno do max. 150°C ).
Shell Gadus S2 V220 (stari nazivi: Shell Retinax EP, Shell Alvania EP (LF))
Shell Gadus S2 V220 su najpopularnije Shell masti. U pitanju su visokokvalitetne višenamenske masti sa EP karakteristikama, na bazi mineralnih baznih ulja visokog indeksa viskoznosti, ugušćivača litijum hidroksi stearata i pažljivo odabranih aditiva. Namenjene su za podmazivanje kliznih i kotrljajućih ležajeva, spojeva i kliznih površina u sektoru industrije i transporta. Pružaju efikasnu zaštitu od habanja, produžavaju vek trajanja ležajeva umerenih do velikih brzina u radu, pri umerenim radnim temperaturama. Gradacije NLGI 00, 0 i 1 su pogodne za centralne sisteme podmazivanja i prenosnike.
Shell Gadus S2 V220 AC 2 (stari naziv: Shell Alvania WR 2, Shell Alvania HD 2, Shell Retinax HD 2)
Shell Gadus S2 V220 AC 2 je visokokvalitetna višenamenska EP mast, na bazi mineralnih ulja visokog indeksa viskoznosti i ugušćivača: litijum-kalcijum sapuna. Odlikuje se odličnom oksidacionom i mehaničkom stabilnošću, efikasno štiti od korozije i habanja. Posebno je pogodna za podmazivanje ležajeva u uslovima visokih temperatura, velikih i udarnih opterećenja, velikih vibracija, u prisustvu vode. U transportnom sektoru se koristi za veliki broj namena, za podmazivanje ležajeva točkova, šasije, kod putničkih i komercijalnih vozila. Takođe se koriste za građevinsku mehanizaciju izloženu velikom kontaktu s vodom.
Shell Gadus S2 V220 AD 2 (stari naziv: Shell Alvania HDX, Shell Retinax HDX)
Shell Gadus S2 V220 AD 2 je visokokvalitetna mast za podmazivanje ležajeva koji rade u teškim uslovima. Proizvedena je od mineralnih baznih ulja visokog indeksa viskoznosti, ugušćivača – litijum-kalcijum sapuna i odabranih aditiva koji pružaju zaštitu od habanja, udarnih opterećenja, oksidacije, korozije i poboljšavaju prionljivost. Mast sadrži i čvrsto mazivo za podnošenje udarnih opterećenja.