Houghton “Platinum Distributor Workshop & Meeting” za jugoistočnu Evropu

Ovogodišnji Houghton “Platinum Distributor Workshop & Meeting” za jugoistočnu Evropu, održan je od 10.-12.10. u “Customer Solutions” centru, u okviru fabrike Houghton Iberica u Barseloni.

Kao ekskluzivni Houghton distributer za Srbiju od 2013. godine i jedan je od “platinum” distributera, Triton oil je uzeo učešće u ovom skupu.

Tokom posete obišli smo proizvodni pogon, razvojni sektor, laboratoriju i skladište i dobili sve potrebne informacije o procesu prozvodnje, načinu testiranja, kao i pravilnom skladištenju proizvoda. Proizvodni kapacitet fabrike Houghton Iberica je 25.000 t/god., a proizvodni program obuhvata skoro sve linije proizvoda, od vodomešljivih sredstava za obradu metala, ulja za kaljenje, sredstava za zaštitu od korozije, do teško zapaljivih hidrauličnih fluida.

Jedna od najvažnijih tema razmatranih ove godine je u vezi sa REACH direktivama i formulisanjem proizvoda bezbednijih za korišćenje. U “Houghton Customer Solutions” centru obavljaju se razvojna ispitivanja u savremeno opremljenoj laboratoriji, koja pored standardnih sprovodi i posebna ispitivanja u skladu sa potrebama razvoja, na specijalnim aparaturama dizajniranim za Houghton i njegove velike potrošače. Rezultat su inovativna rešenja i nove tehnološke platforme  za proizvodnju efektivnijih i bezbednijih sredstava za obradu metala.

Nakon obilaska fabrike organizovana je obuka za distributere uz ostavljen prostor za diskusiju o specifičnim pitanjima i razmenu iskustava.

Houghton Calidad