Shell Turbo S4 GX 46
Shell Turbo S4 GX 46 je vrhunsko turbinsko ulje, proizvedeno GTL (Gas to Liquid) tehnologijom, namenjeno za podmazivanje najmodernijih turbinskih sistema. Formulisano da pruži izvanredne performanse tokom dugog eksploatacionog perioda, Shell Turbo S4 GX 46 sprečava habanje, stvaranje depozita i taloga i pod najvećim opterećenjima.
Shell Turbo Oil T
Shell Turbo Oil T ulja već dugo se smatraju standardnim industrijskim turbinskim uljima. Poseduju veliki broj odobrenja proizvođača opreme. Proizvedena od visokokvalitetnih hidrotretiranih baznih ulja i aditiva koji ne sadrže cink, Shell Turbo Oil T su namenjena za podmazivanje najmodernijih parnih turbina i lako opterećenih gasnih turbina, gde se ne zahteva povećana zaštita od habanja za podmazivanje reduktora. Poseduju izvanrednu oksidacionu stabilnost, brzo i potpuno izdvajaju vodu, pružaju pouzdanu zaštitu od rđe i korozije i imaju veoma malu tendenciju ka penušanju. Koriste se i za podmazivanje turbokompresora, pumpi i drugih sklopova gde se zahteva ovaj kvalitet maziva.
Shell Turbo Fluid DR 46
Shell Turbo Fluid DR 46 je teško zapaljivi hidraulični fluid, formulisan na bazi triarilfosfata. Koristi se kao hidraulični fluid u elektrohidrauličnom upravljačkom kontrolnom sistemu parnih i gasnih turbina. Koristi se i kao mazivo, za podmazivanje ležajeva parnih i gasnih turbina, generatora i pumpi za hlađenje. Odlikuje se visokom oksidacionom i hidrolitičkom stabilnošću, obezbeđuje dug radni vek fluida. Brzo izdvaja vazduh i vodu i ima nisku tendenciju ka stvaranju pene.