SLOJ ULJA KOJI ŠTITI VAŠ MOTOR TANJI JE OD LISTA PAPIRA!

ZAMISLITE GA POD PRITISKOM OD 50 TONA PO KVADRATNOM METRU!

Ulje predstavlja životnu snagu vašeg motora! Izborom neodgovarajućeg ulja rizikujete povećano habanje, koroziju i formiranje taloga koji mogu da dovedu do blokade motora. Kvalitetno ulje obezbeđuje besprekoran rad i dug životni vek motora – po ceni nižoj od cene jednog rezervoara goriva!

Kreiranje i proizvodnja kvalitetnih ulja je sofisticirana umetnost koja zahteva mnogo znanja i iskustva, s obzirom na veliki broj komponenata koje se ugrađuju u krajnji proizvod, kao i veliki broj zahteva u pogledu karakteristika koje ulje mora da zadovolji da bi bilo pogodno za konkretnu primenu.
Pre nego što dođe do potrošača, kvalitetno ulje mora da prođe temeljna ispitivanja, kako laboratorijska (fizičko-hemijska, simulaciona na probnim stolovima), tako i eksploataciona. Samo za takvo ulje se mogu dati garancije koje se odnose na performanse koje će se pokazati u primeni, kao i za dužinu radnog veka.

Samo renomirani proizvođači ulja imaju tu privilegiju da usko sarađuju sa proizvođačima opreme, koji ulja projektuju kao deo mašine i da na samom “izvoru” formulišu najpogodnija ulja za najnovije konstrukcije, dobijajući među prvima odobrenja (Approval) od strane OEM (Original Equipment Manufacturer) ili preporuke za prvo punjenje.
Na žalost, ne proizvode se sva ulja ovako pažljivo!

  • Neke kompanije koriste neispitane i često nekvalitetne sastojke u proizvodnji da bi ostvarili smanjenje troškova
  • Većina blendera kupuje preko nakupaca najjeftinije bazno ulje na berzi kako bi snizili cenu proizvoda
  • Neki proizvođači izbegavaju troškove testiranja i jednostavno stavljaju proizvode na tržište tvrdeći da ispunjavaju određene specifikacije

Kupovina ulja isključivo prema kriterijumu cene, uopšteno POVEĆAVA ukupne troškove održavanja!

Motorna ulja se razlikuju po svojim fizičkim karakteristikama, sadržaju i formulaciji aditiva. Različita ulja formulisana su da zadovolje različite specifikacije. Pravilan izbor ulja zavisi od preporuke proizvođača opreme i načina eksploatacije.

Sva ulja NISU ista! Ne pravite kompromise!