Održan Shell tehnološki forum u Aranđelovcu

4.-5. aprila u hotelu “Izvor” u Aranđelovcu, održan je dvodnevni Shell tehnološki forum koji je okupio niz stručnjaka iz sektora energetike, rudarstva, metalurgije, građevinarstva i drugih grana industrije. Predavanja na temu novih tehnologija i unapređenja poslovanja primenom nove generacije maziva proizvedenih na bazi ulja dobijenih iz prirodnog gasa održali su stručnjaci kompanije Shell.

 

„Slogan Shell tehnološkog foruma TOGETHER ANYTHING IS POSSIBLE govori o tome da se samo zajedničkim snagama može postići uspeh. Ovim pristupom podignuta je svest o značaju saradnje između proizvođača maziva i krajnjih korisnika, a eksploataciona ispitivanja su dokazala da su inicijalno skuplji proizvodi u stvari jeftiniji, jer se kroz produžene intervale domazivanja i smanjen broj zastoja u radu ostvaruju velike uštede”, naglasio je Vlado Milićević, menadžer prodaje u kompaniji Triton oil.

„Ovo je prvi u nizu događaja koji će biti organizovani u saradnji sa ekspertima iz kompanije Shell u cilju edukacije i upoznavanja šireg kruga stručnih ljudi sa novim tehnologijama u oblasti maziva”, izjavila je na otvaranju foruma Sanja Krstić, marketing menadžer Orbico za Shell maziva.

Shell je 10 godina zaredom najveći dobavljač maziva na svetu

Već 10 godina zaredom Shell je najveći dobavljač maziva na svetu sa ukupnim učešćem od 11,6% na globalnom nivou (po istraživanju koje je sprovela agencija Kline & Company).

Inovativne tehnologije i razvoj su sastavni deo svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas To Liquid) predstavlja rezultat istraživanja i razvoja u koji se svake godine uloži 1,2 milijarde dolara na globalnom nivou. Još 1983. Shell je pokrenuo pilot projekat u Amsterdamu, a 2010. je u novoj rafineriji u Kataru započeta serijska proizvodnja goriva i ulja. Prednosti GTL ulja u odnosu na ulja dobijena konvencionalnim postupkom su višestruke, a industrijski standardi su nadmašeni i po nekoliko puta što predstavlja svojevrsnu revoluciju u mazivima!

U poslednje dve godine Shell je u Srbiji doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući kvalitetu i eksploatacionim ispitivanjima koja su sprovedena u brojnim firmama (Lasta, Hesteel Serbia, Matijević agrar, RTB Bor, Rudnik Kovin…). Sa grupom motornih ulja Shell Rimula dobijeni su rezultati koji za više od 50% produžavaju interval zamene u odnosu na konkurentska ulja. Takođe i u industriji Shell beleži odlične rezultate. Shell maziva se koriste u postrojenjima kompanija kao što su EPS, RTB Bor, MSK Kikinda, Lafarge itd.

Prisustvo velikog broja učesnika uverilo je organizatore da postoji veliko interesovanje za teme iz oblasti primene maziva i da su na pravom putu da stručnim predavanjima podignu svest o uticaju primene kvalitetnih maziva u snižavanju ukupnih troškova poslovanja.

 

*) Po istraživanju koje je sprovela agencija Kline & Company