Shell na 33. savetovanju CIGRE na Zlatiboru

Triton oil, distributer Shell maziva učestvovao je od 05. juna do 08. juna na 33. savetovanju CIGRE održanom na Zlatiboru gde su za sve prisutne predstavnike održali prezentaciju o prednostima korišćenja Shell Diala S4 ZX-I ulja za transformatore na GTL osnovi.

 

Shell Diala S4 ZX-I jedino transformatorsko ulje napravljeno na GTL (Gas to Liquid) tehnologiji!

Prednosti proizvoda Shell Diala S4 ZX-I (GTL) u odnosu na ulja koja napravljena na naftenskoj bazi omogućavaju veću tečljivost pri niskim temperaturama, veću oksidacionu stabilnost (duži radni vek), bolju zaštitu izolacionog papira, povećanu zaštitu transformatora od preopterećenja, kao i manju gustinu, što ujedno omogućava lakšu manipulaciju sa transformatorom.

Shell Diala S4 ZX-I u potpunosti je mešljiva sa trafo uljima naftenske osnove (u svim odnosima), poseduje odobrenja od vodećih svetskih proizvođača opreme kao što su ABB, Siemens, Aston, Končar… Shell Diala S4 ZX-I ne sadrži sumpor i pruža mnogo bolju zaštitu u odnosu na naftenska ulja u pogledu oksidacije bakra.

Shell je 10 godina zaredom najveći dobavljač maziva na svetu

Već 10 godina zaredom Shell je najveći dobavljač maziva na svetu sa ukupnim učešćem od 11,6% na globalnom nivou*.

Inovativne tehnologije i razvoj su sastavni deo svakog Shell proizvoda. GTL tehnologija (Gas To Liquid) predstavlja rezultat istraživanja i razvoja u koji se svake godine uloži 1,2 milijarde dolara na globalnom nivou.

Još 1983. godine Shell je pokrenuo pilot projekat u Amsterdamu, a 2010. je u novoj rafineriji u Kataru započeta komercijalna proizvodnja goriva i ulja.

Prednosti GTL ulja u odnosu na ulja dobijena konvencionalnim postupkom su višestruke, a industrijski standardi su nadmašeni i po nekoliko puta – što predstavlja svojevrsnu revoluciju u mazivima!

* Po istraživanju koje je sprovela agencija Kline & Company