ENSIS DWO 1200 je smeša mineralnog ulja veoma niske viskoznosti i pažljivo odabranih aditiva, koji pruža zaštitu u trajanju do 12 meseci u zatvorenom. Sredstvo za zaštitu od korozije vrhunskog kvaliteta, sa svojstvom istiskivanja vode, koje ostavlja veoma tanak uljni film, koji je samoobnavljajući, otporan na ljuštenje i pucanje, neutrališe otiske prstiju i može se lako ukloniti kad se ukaže potreba. Koristi se za zaštitu čelika i obojenih metala. Sadrži performansne aditive veoma blagog mirisa za prijatniji rad. Ne sadrži barijum. Ne sadrži VOC (lako isparljiva organska jedinjenja), čime zadovoljava zahteve evropske regulative.

ENSIS DWO 1200 pruža veoma dugu zaštitu na:

  • (polu)proizvodima u automobilskoj i mašinskoj industriji, kao što su ventili, zupčanici, bregaste osovine, kućišta, ležajevi, lanci, motor, spone, kočni sistem, precizni delovi sa veoma finom završnom obradom površina
  • fosfatiranim površinama popunjavanjem mikronskih pora
  • čeličnim cevima
  • materijalima i opremi tokom prekookeanskog transporta, propisno spakovanim

Posebno je otporno na alkalna sredstva za brušenje, emulzije ulja u vodi i vodu za ispiranje, sa povećanom kiselošću.

Prednosti:

  • Ekonomično – brzo i potpuno odvajanje od istisnute vode, produžava radni vek fluida, smanjuje učestalost čišćenja rezervoara,izvanredne osobine istiskivanja vode, ubrzava proizvodnju, veoma tanak zaštitni film dobrih performansi, kompatibilan sa većinom maziva, nema potrebe za ispiranjem.
  • Prijatan za korisnike – blag miris, prijatniji za upotrebu.
  • Bezbedniji za životnu sredinu – ne sadrži VOC, izbegnuta ulaganja u opremu za sakupljanje isparenja i njihov tretman.
  • Kvalitet – samoobnavljajući film koji ne puca i ne ljuspa se, neutrališe otiske prstiju u slučaju nenamernog rukovanja golim rukama,pouzdana zaštita koja čuva dodatu vrednost i smanjuje rizik od dorade.

Tipične karakteristike:

Karakteristika Tipična vrednost
Izgled bistro narandžasto
Specifična težina 0,84
Tačka paljenja, °C, zatvoreni sud 108
Viskoznost na 20°C, cSt 8,6
Debljina filma, μm < 25