HOUGHTO-QUENCH C 125 (ranije HOUGHTO-QUENCH 125)

Ulje za hladno kaljenje – ISO 6743-14: UHB

HOUGHTO-QUENCH C 125 je ulje za kaljenje srednjom brzinom, pogodno za temperature do 80°C. Proizvedeno je od odabranih solventno rafinisanih baznih ulja, odlikuje se dobrom oksidacionom stabilnošću i odličnim performansama u primeni.

Srednja brzina kaljenja koja se postiže upotrebom HOUGHTO-QUENCH C 125 omogućava razvijanje poboljšane čvrstoće i tvrdoće uz minimalne distorzije, kod niskolegiranih i čelika manje kaljivosti, delova sa izraženo podeljenim sekcijama i granično kaljivih čelika.

HOUGHTO-QUENCH C 125 je pogodan za upotrebu u svim vrstama opreme, uključujući otvorene kade za kaljenje, zatvorene peći i protočne peći.

HOUGHTO-QUENCH C 125 je formulisan tako da obezbedi uniformne karakteristike umereno ubrzanog kaljenja, uz maksimalnu ekonomičnost tokom upotrebe.

MAR-TEMP H 341 (ranije VOLUTA H 401)

Ulje za vruće kaljenje visokih performansi – ISO 6743-14: UHF

MAR-TEMP H 341 je ulje visokih performansi za ubrzano vruće kaljenje, pogodno za temperature do 180°C. Proizvedeno je od solventno rafinisanih baznih ulja i specijalno formulisanog paketa aditiva koji obezbeđuje karakteristike potrebne za ubrzano kaljenje. Odlikuje se izuzetnom oksidacionom i termičkom stabilnošću.

MAR-TEMP H 341 poseduje visoku tačku paljenja i obezbeđuje dug radni vek u oštrim operativnim uslovima.

MAR-TEMP H 341 je formulisan za vruće kaljenje gde se zahteva minimalna distorzija materijala i gde je neophodan vrlo visok stepen hlađenja, da bi se postigla optimalna tvrdoća i fizičke osobine materijala. Posebno se preporučuje za upotrebu u zatvorenim pećima za kaljenje, na temperaturama do 180°C, u zaštitnoj atmosferi, za kontrolisanje distorzije kod delova gde je neophodna visoka preciznost, kao što su delovi za automobilsku transmisiju, od tvrdih ugljeničnih i karbonitriranih čelika. Može se koristiti i u otvorenim kadama za kaljenje na temperaturama iznad 120°C, posebno za kaljenje zupčanika i osovina.

MAR-TEMP M 341 je formulisan sa aditivima koji skraćuju fazu isparavanja i omogućavaju velike brzine hlađenja. Kao rezultat se dobija maksimalna tvrdoća materijala i poboljšanje fizičkih osobina, što je posebno važno kod delova kao što su zupčanici od tvrdih ugljeničnih i karbonitriranih čelika.

MAR-TEMP M 230 (ranije MAR-TEMP 48)

Ulje za toplo kaljenje visokih performansi – ISO 6743-14: UHC

MAR-TEMP M 230 je ulje visokih performansi za toplo kaljenje srednje brzine, pogodno za korišćenje na temperaturama do 120°C. Proizvedeno je od solventno rafinisanih baznih ulja optimalne viskoznosti, odlične oksidacione stabilnosti i visoke tačke paljenja.

MAR-TEMP M 230 je formulisan za primenu gde se zahteva određena kontrola distorzije materijala, ali gde upotreba ulja za vruće kaljenje nije neophodna. U otvorenim sistemima bez zaštitne atmosfere MAR-TEMP M 230 se može koristiti na temperaturama do 100°C. U zatvorenim sistemima sa zaštitnom atmosferom može se koristiti na temperaturama do 120°C.