ENSIS RPO 1200 je smeša mineralnog ulja veoma niske viskoznosti i pažljivo odabranih aditiva, koji pruža zaštitu u trajanju do 12 meseci u zatvorenom. Sredstvo za zaštitu od korozije vrhunskog kvaliteta, koje ostavlja veoma tanak uljni film, koji je samoobnavljajući, otporan na ljuštenje i pucanje, neutrališe otiske prstiju i može se lako ukloniti kad se ukaže potreba. Koristi se za zaštitu čelika i obojenih metala. Sadrži ulja sa veoma niskim sadržajem PCA, prevazilazeći zahteve zakonske regulative i ne sadrži barijum.

ENSIS RPO 1200 pruža veoma dugu zaštitu na:

  • (polu)proizvodima u automobilskoj i mašinskoj industriji, kao što su ventili, zupčanici, bregaste osovine, kućišta, ležajevi, lanci, motor, spone, kočni sistem, precizni delovi sa veoma finom završnom obradom površina.
  • koturovima, čeličnim limovima i trakama u toku skladištenja i za zaštitu delova posle pranja ili skidanja rđe.
  • fosfatiranim površinama popunjavanjem mikronskih pora
  • materijalima i opremi tokom prekookeanskog transporta, propisno spakovanim.

Rezidualni tanki film u većini slučajeva nije potrebno skidati pre sklapanja, čak može da poboljša mazive karakteristike u procesu deformacije ili manipulacije u lakim primenama.

Prednosti:

  • Ekonomično – formulacija bez rastvarača, nema skupih ulaganja u opremu za sakupljanje isparenja i njihov tretman, veoma tanak zaštitni film dobrih performansi, kompatibilan sa većinom maziva, nema potrebe za ispiranjem.
  • Prijatan za korisnike – visoka tačka paljenja i niska isparljivost svode na minimum rizik od požara u primeni, tokom transporta i skladištenja.
  • Bezbedniji za korisnike – ne sadrži teške metale, kao što je barijum.
  • Kvalitet – neutrališe otiske prstiju u slučaju nenamernog rukovanja golim rukama,pouzdana zaštita koja čuva dodatu vrednost i smanjuje rizik od dorade.

Tipične karakteristike:

Karakteristika Tipična vrednost
Izgled bistro narandžasto do braon
Specifična težina 0,87
Tačka paljenja, °C, otvoreni sud 210
Viskoznost na 40°C, cSt 30
Debljina filma, μm < 6