Repsol je danas jedna od vodećih integrisanih globalnih kompanija u sektoru nafte i gasa, sa sedištem u Madridu, u Španiji. Repsol je prisutan u više od 35 zemalja sveta i zapošljava više od 24000 ljudi, 84 različite nacionalnosti, koji su posvećeni stvaranju održive budućnosti. Ova vertikalno integrisana kompanija je prisutna u svim segmentima industrije nafte i gasa, uključujući istraživanja i proizvodnju, rafinaciju, distribuciju, marketing, proizvodnju energije, petrohemijsku proizvodnju i prodaju.
Istorija brenda seže u 1951. godinu, kada je kompanija Repesa lansirala novu paletu maziva pod imenom Repsol, koji ubrzo postaje jedan od najpopularnijih brendova u Španiji. Uspehu je doprinelo i aktivno učešće u moto trkama – svetskom šampionatu, čime Repsol definitivno zauzima mesto vrhunskog brenda u Španiji, zahvaljujući zapaženim rezultatima.

Repsol je prerastao u kompaniju 1987. godine, sa fokusom na istraživanje nafte i gasa, proizvodnju, transport i rafinaciju.

Značajnu ekspanziju postiže kupovinom argentinske naftne kompanije YPF 1999. godine, postajući multinacionalna kompanija u punom smislu. Od tada do danas traje jednako dinamičan održivi razvoj kompanije.

Vrhunska tehnologija u funkciji proizvodnje najmodernijih maziva

Proizvodnja i pakovanje maziva je organizovano u brojnim postrojenjima širom sveta: u Španiji, Portugaliji, Turskoj, Indoneziji, Japanu, Peruu, Maleziji, Kini, Rusiji, Brazilu, Ekvadoru, UAE i Indiji. Ova proizvodna postrojenja snabdevaju više od 70 zemalja u svetu, mazivima koja zadovoljavaju i najoštrije zahteve standarda u pogledu nivoa kvaliteta.

Repsol nudi široku paletu proizvoda, za sve vrste primena u industriji i sektoru transporta. organizovanu u tri osnovne linije:

  • Ulja za motorna vozila
  • Industrijska ulja
  • Brodska ulja

Detaljnije: https://www.repsol.energy/en/products-and-services/lubricants-and-maintenance/index.cshtml