Shell otvara fabriku za proizvodnju 430 miliona litara maziva u Singapuru

Shell je danas otvorio fabriku za proizvodnju maziva i masti u Tuasu, u Singapuru. Postrojenje se nalazi na lokaciji  veličine deset hektara, što se može uporediti sa skoro 25 fudbalskih igrališta. Ovo je treće po veličini postrojenje za proizvodnju maziva kompanije Shell, a drugo po veličini u regionu Azija-Pacifik, u kome je moguće proizvesti do 430 miliona litara (oko 390000 tona) ulja i masti svake godine – dovoljno za zamenu motornog ulja u 12000 vozila svakog sata, svakog dana, tokom cele godine.

Novo postrojenje će biti centar za proizvodnju maziva koja će se distribuirati u više od 40 zemalja, uglavnom azijsko-pacifičkog regiona. U fabrici će se proizvoditi čuveni Shell brendovi ulja, kao što su: Shell Helix (motorna ulja za putnička vozila), Shell Rimula (motorna ulja za teretna vozila), Shell Tellus (hidraulična ulja), Shell Alexia (brodska ulja) i Shell Gadus (masti).

Detaljnije: http://www.shell.com/business-customers/lubricants-for-business/news-and-media-releases/2017/shell-opens-430-million-litre-lubricants-plant-in-singapore.html

http://www.tnp.sg/news/business/shell-opens-new-lubricant-plant-tuas