Udruživanje kompanija QUAKER i HOUGHTON – novi zajednički logo, novi slogan – Zajedno napred

Lideri u oblasti proizvodnje sredstava za obradu metala Quaker Chemical Corporation i Houghton International su se udružili i formirali kompaniju QUAKER HOUGHTON, koja će izvesno postati globalni lider u oblasti industrijskih procesnih fluida. Pored novog imena, kompanija je predstavila i novi logo, kao i novi slogan: Forward Together!

Kombinovana kompanija sa 1,6 milijardi $ prihoda, zapošljava 4000 ljudi, koji opslužuju 15000 kupaca širom sveta. Quaker je osnovan 1918., a Houghton 1865. godine.

„Naši koreni su kompanije koje su priznati autoriteti u oblasti industrijskih fluida i cenjeni procesni eksperti“, saopštio je Michael F. Barry, izvršni direktor i predsednik nove kompanije. G. Barry, koji je prethodno radio na sličnim pozicijama u kompaniji Quaker Chemical, dodao je: „Naše sličnosti u kulturi i vrednostima, uz talenat i resurse koje unosimo u Quaker Houghton, stvaraju uzbudljive mogućnosti za kreiranje inovativnih rešenja, koja će procese naših kupaca učiniti efikasnijim i efektivnijim.“

Pročitaj više…

Quaker-Houghton spajanje