Mark Markez i Horhe Lorenco slave 25. godišnjicu Repsol – Honda tima

Repsol – Honda tim je danas u Madridu predstavio tim za 2019. godinu, koji će se truditi da nastavi  niz pobeda u Moto GP svetskom šampionatu. Ove sezone vozači su Mark Markez i Horhe Lorenco, šampioni u osam, od poslednjih devet sezona.

Sezona koja počinje 10. marta u Kataru će biti posebna za obe kompanije, jer se poklapa sa 25. godišnjicom stvaranja Repsol – Honda tima.  Događaju su prisustvovala i dva vozača iz prvog tima formiranog 1995. godine:  Mik Duan i Aleks Krivil.

Repsol i Honda su najuspešniji saveznici u MotoGP svetskom šampionatu, sa učešćem u  401 trci, 168 pobeda i 14 osvojenih titula svetskog šampiona. Ovo partnerstvo je postalo sinonim za uspeh i tehnološku evoluciju, zahvaljujući tesnoj saradnji između Honda istraživačkog centra (Saitama, Japan) i Repsol tehnološkog centra (Mostoles, Španija). Ova veza je omogućila četiri titule svetskog šampiona za Mika Duana; prvo svetsko prvenstvo u kategoriji 500cc za španskog vozača Aleksa Krivila 1999. i pojavu najmlađeg šampiona u MotoGP istoriji –  Marka Markeza.

Svečanost u Madridu je ujedno i proslava 50 godina od prvog Repsol sponzorstva u svetu moto-sporta.

Istraživači u Repsol tehnološkom centru (Repsol Technology Lab) od sredine 1990-ih godina razvijaju posebna goriva i maziva za potrebe trkača, a tokom 2018. godine su trkačkom programu posvetili oko 10000 radnih sati.

Pročitaj više: https://www.repsol.com/en/press-room/press-releases/marc-marquez-jorge-lorenzo-inauguran-25-aniversario-equipo-repsol-honda.cshtml