Shell Gadus S2 OG 40 (stari naziv: Shell Malleus Grease GL 95)

Opis i primena:

Shell Gadus S2 OG 40 je vrhunska EP mast za podmazivanje otvorenih zupčanika i čelične užadi, izloženih ekstremnim temperaturnim promenama i drugim zahtevnim operativnim uslovima. Ne sadrži olovo ni rastvarače. Proizvedena je od duboko rafinisanih parafinskih baznih ulja i sintetičkih ulja, uz dodatak pažljivo odabranih aditiva. Dobro balansirana formulacija omogućava masti da ostane meka tokom primene i da se ne nakuplja u korenu zuba zupčanika.

Shell Gadus S2 OGH 0/00 (stari naziv: Shell Malleus OGH)

Opis i primena:

Shell Gadus S2 OGH 0/00 je visokotemperaturna mast za podmazivanje otvorenih zupčanika, naročito u cementarama, za podmazivanje zupčanika rotacionih peći. Proizvedena na bazi mineralnih ulja, gline kao ugušćivača, uz dodatak 15% grafita.

Temperaturni opseg primene: -10°C do 200°C

Shell Gadus S2 U460 L2 (stari naziv: Shell Darina R)

Opis i primena:

Shell Gadus S2 U460 L2 je mineralna visokotemperaturna mast namenjena za podmazivanje ležajeva koji rade na temperaturama do 180°C. Ova mast pokazuje dobre performanse i u slučajevima gde se razmatra primena skupih sintetičkih masti. Odlikuje se visokom termičkom stabilnošću, ne topi se sa porastom temperature kao mast na bazi sapunskih ugušćivača, ostaje na mestu podmazivanja i obezbeđuje dobro zaptivanje čak i u uslovima velikih vibracija.

Temperaturni opseg primene: -10°C do 180°C

Shell Gadus S3 WIREROPE T (stari naziv: Shell Malleus HDX)

Opis i primena:

Shell Gadus S3 WIREROPE T je EP mazivo formulisano za podmazivanje i zaštitu otvorenih zupčanika, čelične užadi i kliznih površina. Proizvedena je od mineralnih baznih ulja, neorganskog ugušćivača (glina) i pažljivo odabranih aditiva za postizanje optimalnih performansi. Sadrži 10% grafita.

Temperaturni opseg primene: -10°C do 150°C (kratkotrajno do 200°C)